ایرانیان برزیل

◄◄ به تارنمای ایرانیان مقیم برزیل خوش آمدید

ایرانیان برزیل

◄◄ به تارنمای ایرانیان مقیم برزیل خوش آمدید

انتخابات برزیل به دور دوم کشیده شد

بر اساس آخرین نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری برزیل، دیلما روسِف، نامزد حزب کارگران، با وجود پیشی گرفتن از رقیب سوسیال-دمکرات خود نتوانسته اکثریت آرا را بدست آورد و انتخابات به دور دوم کشیده شده است. بر اساس نتایج اعلام شده، خانم روسف تقریبا 47 درصد و خوزه سِرا کمتر از 33 درصد از آرا را به دست آورده اند. 


خانم روسِف، رهبر سابق چریک های مارکسیست، برای پیروزی در این انتخابات می بایست بیش از نیمی از آرا را از آن خود می کرد. نظرسنجی ها و بسیاری از تحلیلگران معتقدند او در دور دوم به پیروزی می رسد و نخستین رئیس جمهور زن در برزیل می شود. پیروزی در دور نخست انتخابات می توانست اعتبار و قدرت بیشتری برای اجرای اصلاحات اقتصادی به او بدهد. خانم روسف از حمایت لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور کنونی برزیل، برخوردار بوده است. وی قول داده است به سیاست های عملگرایانه ای که برزیل را به یکی از سریع الرشد ترین اقتصاد های جهان تبدیل کرده ادامه دهد. تحلیلگران می گویند خانم روسِف مبارزات انتخاباتی خوبی را در پیش گرفت و از محبوبیت بالای آقای لولا نیز بهره مند شد.

نظرسنجی ها همواره نشان می داد که نامزد حزب سوسیال-دمکرات فاصله نسبتا زیادی با خانم روسِف دارد. خوزه سرا تلاش زیادی کرد که این اختلاف را هر چه بیشتر کاهش دهد تا انتخابات به دور دوم کشیده شود. محبوبیت ناگهانی مارینا سیلوا نامزد حزب سبزها که 19تقریبا 20 درصد آرا را بدست آورد به ضرر دیلما روسِف تمام شد. بیشتر نظرسنجی های ماه گذشته حاکی از محبوبیت بالای 50 درصدی خانم روسف بود، اما اتفاقات چند هفته گذشته از جمله اتهام رشوه خواری یکی از مشاورین او و نیز انتقادات برخی مسیحیان دست راستی از موضع گیری او درباره سقط جنین از جمله موارد دیگری است که محبوبیت وی را قدری کاهش داد. آقای لولا که بدلیل محدودیت قانونی نمی توانست برای دور سوم نامزد ریاست جمهوری شود نیز پیش بینی کرده بود که این انتخابات به دور دوم کشیده شود. وی گفت: "انتخابات دو دور دارد. من هرگز در دور نخست برنده نشدم. 30 روز مبارزه بیشتر ... پیش به سوی این نبرد."

آقای سرا که یکی از سیاستمداران کار کشته برزیلی است اکنون چهار هفته فرصت دارد تا خود را به خانم روسِف برساند. انتظار می رود آقای لولا نیز چند هفته آینده را صرف تشریح موفقیتهای خود از جمله بیرون کشیدن بیش از 20 میلیون نفر از خط فقر طی هفت سال گذشته کند. او به رای دهندگان یادآوری خواهد کرد که خانم روسِف نیز این سیاست ها را ادامه خواهد داد.

خانم روسف که 62 سال دارد از سال 2005 تا سال جاری میلادی سمت ریاست دفتر لولا را داشته است و اولین بار است که نامزد پست ریاست جمهوری شده است. در دهه های 1960 و 1970، وی سرگرم مبارزه مسلحانه علیه رهبران نظامی برزیل بود و مدت سه سال را در زندان گذراند. رقیب وی آقای سرا، که 68 سال دارد، در سمت های فرماندار سائوپائولو و وزیر بهداشت فرناندو کاردوسو، رئیس جمهوری سابق برزیل خدمت کرده است. او در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری در سال 2002 از لولا داسیلوا شکست خورد.

برزیل همچنان در جهت پیشرفت اقتصادی گام برمی دارد و در سال جاری میلادی دو میلیون شغل جدید در این کشور ایجاد شده است. حزب حاکم کارگران برزیل، توسط رهبران چپ گرا و تندرو اتحادیه کارگران پایه گذاری شد و گفته می شود که برخی از اعضای این حزب هنوز بر این باورند که رسانه ها و بخش های عظیمی از اقتصاد این کشور باید تحت نظارت دولت باشد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد